Nevetnikék Alapítvány

Mikulás jófej volt... a Nevetnikék 2018-as karácsonya

2019. január 07. - Nevetnikék Alapítvány

November 25-én írtunk egy levelet a Mikulásnak, és ki is tettük a facebook oldalunkra, amiben egy hosszú kívánságlistát írtunk neki össze csupa-csupa játékkal. Nagyon izgultunk, de azt kell mondjuk, hogy FANTASZTIKUSAK VAGYTOK, a segítségetekkel ugyanis valóra vált a karácsonyi álmunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni, illetve íme a beszámoló, hogy mi lett a sorsuk decemberben.

1) Jézuska járt a Pécsi Gyermekklinikán.

Évek óta megajándékozzuk azokat a gyerekeket, akik az ünnep közeledtével is még a kórházi csempét bámulják. Az első volt tehát, hogy megvettük a buborékfújókat, ördöglakatokat, matricákat, és egy felajánlásnak köszönhetően még vidám ceruzák és kis naptárak is kerültek be a csomagba. A teljesség igénye nélkül. Összeállítottunk 20 csomagot, majd két NevetteTündér végigrepült az onkológián, pszichiátrián, belgyógyászaton, sebészeten, neurológián, fertőző osztályon és a légúti osztályon, hogy mindig bent fekvő lurkót egy kicsit felvidítson.

_mg_4200.jpg

2) Szigetváron is jártunk! :)

Titokzatoskodtunk, hogy melyik gyerekosztály kap tőlünk idén karácsonyra sok-sok játékot, de most már leleplezhetjük magunkat. A szigetvári kórház gyermekosztálya volt a nyertes. 2018 augusztusában indítottuk el náluk mesefalfestő projektünket, azóta a folyosót kifestettük, és egy kórtermet is. Amit viszont kevesen tudnak, hogy minden szombaton, amikor ott festettünk, tea, üdítő, pogácsa vagy pizza várt minket, amit az ott dolgozók dobtak össze hálájuk jeléül. Egy darabig tiltakoztunk ellene, "igazán nem kellene", de a szokásuk mellett kitartottak. Számunkra ez azért nagyon megható, mert mint megtudtuk, az ott dolgozó személyzet minden hónapban összedob egy kis pénzt, amit a gyerekosztály jobbítására fordítanak, és úgy döntöttek, ezúttal a mi munkánkhoz járulnak hozzá egy kis üdítővel. Nem tudjuk, hogy egyébként mire költötték volna az "osztálypénzt", de azt igen, hogy a játszósarkuk nem bővelkedik társasjátékokban. Úgyhogy nagyon szépen köszönjük, hogy közösségi összefogással, a ti segítségetekkel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a szigetvári osztályon is könnyebb legyen eltölteni a napokat a gyerkőcöknek. Januárban tartunk még az ott dolgozóknak egy átfogó társasjáték bemutatót, hogy könnyedén eltudják magyarázni a szabályokat a gyerekeknek, hisz a NevettetőFiúknak nem volt az átadáskor erre idejük, hisz pont a karácsonyi bulira csöppentek be. :)

6.jpg

3) Onkológia, pszichiátria, Mestyán Gyula osztály...

A hosszan bent fekvő gyerkőcök számára sokkal többféle játékkal szoktunk készülni, nehogy megunjanak minket, és ezt a repertoárt tudtuk bővíteni most a segítségetekkel, úgyhogy a két ünnep között be is csempésztük a játékokat az osztályokon található neventikék-szekrénykékbe. Februárban elindítjuk programunkat a Mestyán Gyula osztályon is, még egy-két dolog hiányzik a dobozból, beszerzés alatt, de azért már látszik, hogy milyen szépen tele lett. :) S aminek még nagyon örültünk, hogy belefért még pár játék pluszba a kosarunkba, így az irodánkba is került a legfontosabbakból, így az újonnan bekerült önkénteseket is megtudjuk tanítani a különböző játékok használatára. :)

_mg_3114.JPG

+1) Nagyon izgultunk, de szerencsére az utolsó pillanatokban még nagyon sok felajánlás beérkezett, és a pszichológus hallgatók is gyűjtést szerveztek nekünk, így 65.000 Ft-al több adomány érkezett a társasjátékokra, mint amennyit terveztünk. Összedugtuk a fejünket, és gyorsan ki is találtuk, hogy mi jóra fogjuk szánni a fennmaradt összeget. Egyenlőre legyen titok, hamarosan többet is elárulunk, egy biztos, május végére kész lesz valami, ami egyedi, innovatív, látványos, szórakoztató, interaktív, tartós, fantasztikus, színes, hatalmas, izgalmas... és a beteg gyerekeké lesz. :)

otleteles.JPG

 

Boldog és Nevetésekben Gazdag Új Évet Kívánunk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevetnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr2714545196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása