Nevetnikék Alapítvány

a Nevetnikék járványidőszakban...

2020. március 29. - Nevetnikék Alapítvány

2008 szeptembere óta látogatjuk a Pécsi Gyermekklinikát kézműves, mesemondós, zenés programjainkkal, és még nem volt soha olyan hónap, hogy ne mentünk volna. Több száz önkéntes fordult meg a 12 év alatt a klinikán, és március elején is még fél százan bementek programot tartani. És pont ez az, ami a jelenlegi helyzetben veszélyt jelentett a beteg gyerekekre, és 2008 óta először, március 10-én, fel kellett függesztenünk az önkéntes kórházlátogató programunkat, és még csak azt sem látjuk, mennyi időre.

Mi is, mint mindannyian, aggódva követjük az eseményeket, viszont egy nevetnikékes önkéntes mindig azt nézi, hol segíthet, így március 15-én Pécsen elsőként felajánlottuk, hogy fiatal, egészséges önkénteseink segítenek idős pécsi lakosoknak a bevásárlásban. Rengetegen fordultak hozzánk azóta, egyelőre még bírjuk kapacitással, de már azt is látjuk, hogy nem lesz könnyű feladat, ezért örülünk, hogy az önkormányzat és a kétfarkú kutyapárt is segít.

Sokan kerülhetnek most olyan helyzetbe, hogy veszélyes kimenniük, idősek, krónikus beteg fiatalok, önkéntes karanténba vonulók, úgyhogy ide is kiírjuk azokat a telefonszámokat, akiktől segítséget kérhetnek a pécsiek:

Nevetnikék Alapítvány: +3630-580-44-27

Kétfarkú Kutyapárt Pécs: +3630-657-33-77 vagy +3630-649-38-05 vagy +3630/266-00-49

Önkormányzat PAPI programja: +3630-573-17-64 vagy +3630-573-94-88 vagy +3630-573-40-84

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindhárom szervezet ingyenesen viszi ki az élelmiszert és gyógyszert, és arra is, hogy csak azok vegyék igénybe, akiknek nincs ismerősük, rokonuk, aki tudna segíteni. Így is rengeteg segítségre szoruló van, a kapacitásunk pedig véges. Ha mégis ki kell menni vásárolni, akkor a 65 év felettiek 9-12 óra között tehetik ezt meg.

A Nevetnikék önkéntesei önkéntesek, tehát nem kapnak ezért fizetést, és szabadidejükben segítenek. Nem találkoznak azzal, akinek bevásárolnak, a pénztártól való távozáskor hívják fel a segítséget kérőt a pontos összeggel, és ilyenkor kell elárulni, hogy a pénzt hova tudják rejteni (lábtörlő alá stb.), az önkéntes pedig az ajtó elé teszi le a csomagot, bekopog, majd távozik. A kapott árút érdemes szappanos vízzel kicsit áttörölni az esetleges vírus cseppek eltávolítása érdekében, hisz nem tudhatjuk a boltban előtte ki fogta meg.

Várjuk azoknak az önkénteseknek is a jelentkezését, akik betudnak segíteni a bevásárlásban, mivel mi is eshetünk ki folyamatosan, jól jön az utánpótlás.

Külön öröm számunkra, hogy azok az önkénteseink, akik most nem mozdulhatnak ki még bevásárolni sem a lakásból, nagy üzemben kezdték el varrni a szájmaszkokat, büszkék vagyunk rájuk, eddig pár száz szájmaszkot adtunk át a klinikának. :)

Hát ennyit a jelenlegi helyzetről, mi most is aktívak vagyunk, és segítünk amiben tudunk. De nem lehet amellett elmenni, hogy mi sem tudjuk meddig tart ez a helyzet, abban viszont biztosak vagyunk, hogy rengeteg dolgunk lesz utána is. A járványhelyzet lecsendesedésével az egészségügyi dolgozók és krónikus beteg gyerekek rehabilitációjáért kell sokat tennünk, és ha végleg eltűnik a járványveszély, akkor a megtépázott önkéntes programunkat kell újraélesztenünk, és ott folytatnunk a mesefalfestéseket is, ahol most abbahagytuk. Most minden eddig ígért adományról lemondhattunk, és tervezett adománygyűjtő akcióink is lefújásra kerültek, az újraépítkezéshez ezért csak az adó1%-okra számíthatunk, arra viszont jobban, mint eddig bármikor. Úgyhogy megkérünk minden követőnket, ha a pécsi egészségügy talpra állítására fordítaná az 1%-ot, akkor ajánlja nekünk a 18504688-1-42 adószámot beírva.

Ha viszont valaki úgy érzi, hogy ebben a nehezített helyzetben is van lehetősége adakozni, akkor az alábbi számlaszámra tud nekünk "járványhelyzet" jeligével utalni: OTP 11731001-23125324-00000000.

Az eredeti terveinkkel ellentétben most nem dekorgumit és bábokat veszünk, hanem lepedővásznat és kalapgumit szájmaszkok varrásához, illetve gyógyszert és élelmiszert az arra rászorulóknak, így ha valaki most utal, akkor erre fogjuk fordítani az összeget.

Köszönjük, és mindenkinek széles mosolyt, nagy nevetést a nehéz időkben is!

_mg_5641.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nevetnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr115569744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása