Nevetnikék Alapítvány

Húsvéti tojásdíszítő ötletek kicsiknek és nagyoknak! Karantén verzió.

2021. március 24. - Nevetnikék Alapítvány

Közeledik a húsvét, és online oktatás, karantén ide vagy oda, minden kis (és nagyobb) gyerek izgatottan várja az ünnep fénypontját, ami tapasztalataim szerint nem az ajándékok felkutatása, hanem a tojásfestés!
Ami valljuk be, egy szülő számára néha túl macerás, és inkább csak gyorsan túl lenni szeretne rajta, pedig egy kis újítással, kreativitással gyerekünkkel együtt mi is jól szórakozhatunk közben.

Mostani válogatásunkban olyan technikákat válogattunk össze, amik újszerűek, izgalmasak, mégis egyszerűek, és egy átlagos háztartásban fellelhető dolgokat használunk fel közben.

Ajánlom még gumikesztyű használatát, és nekem a tojásfestékek helyett a sima ételfesték jobban bevált, ebből többet vegyünk, mert koncentráltabban kell használni.

Ötletek kicsiknek:
A legkisebbeknek vegyünk apróbb húsvéti matricákat, ezeket színesre festett tojásokra ragaszthatják, sokáig el lehet vele bíbelődni.

Jó ötlet még a langyos főtt tojásokra rajzolni sima zsírkrétával, ezt is nyugodtan bízhatjuk a kisebbekre, esetleg kinyomtatott húsvéti színezők alapján is rajzolhatnak mintákat, ha inspiráció kellene.

r29399534e1b2803e853964d069de3c51.jpg

 

Pukkanós műanyag csomagolóra fessünk ecsettel hígítatlan ételfestékkel, különböző színekkel, és csomagoljuk bele együtt a tojást, kb 10 percre. Érdekes mintákat kapunk ezzel a technikával.

Kisebbek és nagyobbak is kipróbálhatják, hogy befőttes gumikat teszünk rendezetlenül a tojásokra, mielőtt festékbe tesszük őket. Izgalmas és modern eredményt kapunk.

eggs-1024x768.jpg

 

A színesre festett tojásokra egyedi mintákat alkothatunk, ha többféle alkoholos filcet adunk a gyerek kezébe, így kiélheti minden kreativitását.

hallmark-artists-decorate-easter-eggs-with-a-sharpie-pen.jpg

 

Ha szertejük az újszerű mintákat, csomagoljuk gyűrt alufóliába a tojást festés előtt, olyan módon, hogy be tudjon folynia fólia alá a festék. Csodás, izgalmas tojásokat kapunk így.

Ha van otthon csillámtetováló készletünk, ezzel is kidekorálhatjuk kedvünkre a tojásokat, nagyobb, ügyesebb gyerekek egyedül is megpróbálhatják.

Egyszerű módszer még, ha papírtörlőbe tesszük mintegy zsákot alkotva a tojást, felül összegumizzuk, és mindenféle színű ételfestékkel csepegtetünk rá. Száradás után színpompás tojásaink lesznek, a papírtörlő mintájával kiegészülve.

Nagyobbaknak való technika, hogy a tojásokat először ecetes vattával áttöröljük, majd erős koncentrációjú ételfestékbe cseppentünk kevés olajat (bármilyet), és óvatosan, egy kanál segítségével beleforgatjuk a tojásokat. Száradás után más kész is az izgalmas, akvarell szerű minta.

Az utolsó technika a legmacerásabb, és legtrutyisabb, de minden gyereket ámulatba ejt.
Ehhez szükségünk lesz egy tálcára, amit kb 1 cm vastagon bekenünk borotvahabbal, amire különböző színű ételfestéket pöttyözünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásokat. Száradás után látványos eredményt kapunk, tojásaink a szivárvány színeiben pompáznak majd.

cool-whip-easter-eggs-1.jpg

55b6bc1349108ef6534605d263805f0d.jpg

easy-painted-eggs-easter-centerpiece-ideas-730.jpg

Kellemes húsvéti készülődést! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nevetnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr6416475996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása