Nevetnikék Alapítvány

Akitől megtanuljuk mi önkéntesek a nevettetés csínját-bínját: Bea, a kórházi programkoordinátorunk.

2023. április 18. - Nevetnikék Alapítvány

Megkértük a kórházi élményprogramtartó önkénteseinket, írjanak pár sort Beáról, Beának, aki a kórházi programkoordinátorunk, szíve-lelke ennek a programnak. Egy igazi kincs.

"A mai foglalkozás végén egy kisfiú reményteli, mosolygó szemekkel kérdezte tőlem: “Ugye jöttök holnap is?” Ha Bea folytathatja az új önkéntesek kiképzését, akkor hiszem, hogy egy nap erre a kérdésre azt felelhetem, hogy “Igen, minden nap itt leszünk veletek!”" (Proksza Léna)

_mg_0898.jpg

(Vén-Somlyai Beatrix)

"Bea a Nevetnikék Alapítvány egyik lelke! Nélküle az alapítvány nem lenne ugyanaz. Érzékeny lelkű, csupa szeretet, türelem és kedvesség, mindig lehet számítani rá. Nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik, melyet törekszik átadni nekünk újaknak. Naprakészen figyelemmel kíséri a tevékenységünket, értékel, dícsér, hasznos gyakorlati tanácsokat ad, hogy még felkészültebben tudjunk a foglalkozásokra bemenni, még több élményt adni a gyermekeknek." (Tarcai Ibolya)

"Nekem Bea visszajelzése a beszámolókra nagyon sokat jelent. Mikor meglátom, hogy válaszolt az e-mailemre, mindig izgatottan nyitom meg a levelet és szinte kivétel nélkül vigyorgok rajta, mert mindig osztozik örömömben (és bánatomban), megdicsér, amikor kipróbálok valami újat, mindig reflektál a dilemmáimra és tanácsod ad, ha úgy érzem, elakadtam. Miatta élvezetes az amúgy unalmas, adminisztratív része a kórházlátogatásnak. Sokat jelent a visszajelzése, hogy még olyankor is fejlődjek, amikor épp nem veszek részt semmilyen képzésen. És ez csak egy apró szelete az ő munkájának... El sem tudom képzelni, hogy ő ne legyen benne a csapatban, megszakad a szívem, ha elmegy. De remélem erre soha nem fog sor kerülni." (Fejes Noémi)

"Történjen bármi a kórházban, Beára mindig számíthatunk. Legyen szó nappalról-éjszakáról, hétköznapról-hétvégéről, mindig rendelkezésünkre áll nagy szívével, okos meglátásaival, építő tanácsaival. Bea az, akinek a beszámolóra adott válasza hosszabb, mint a beszámoló maga. Mert fontos neki az, amit gondolok, érzek. Rengeteget dolgozik és ezerrel pörög, de egy szabad perce mindig van rám. Elvileg a főnököm - gyakorlatilag a barátom.) (Hajdú Virág)

"Beától megtanultam, hogy legyen magammal türelmes és akkor látni fogom a fejlődésemet. Emellett nagyon sokat tanultam tőle a magabiztosságról és mindig feldobják a napjaimat a beszámolóimra adott válaszai, tanácsai és a már többször ismételt kijelentése, hogy örül hogy az önkéntes csapat tagja vagyok és büszke rám. Ezek mindig nagyon jól esnek." (Helmeczy Gréta)

"Amit Beától kaptam, rengeteg iránymutatást, bátorítást, kedvességet, vidámságot és még sok mindent tudnék ide sorolni. Amikor megtudtam milyen komoly szakmai háttere van az alapítványnak, tudtam, hogy én is a csapat tagja szeretnék lenni. Része egy ilyen jól működő szervezetnek, ahol a pozitív kisugárzást első perctől lehet érezni az embereken. Ezt először vele való találkozásunkkor éreztem! Szeretem nagyon a beszédhangját, egyszer volt szerencsém hallani ahogy énekel. Szívesen hallgatnám még!! Olyan érzése van az embernek, hogy még.... Nagyon szívesen olvasom a visszajelzéseit a beszámolókról. Az iránymutatása, támogatás elengedhetetlen. A beszámolókat is szívesen írom, mert "kiírom" magamból az eseményeket és mert tudom, hogy Bea időt szakít rá, hogy elolvassa és reagáljon rá. Szükség van a tapasztalataira (az övére is!). Na hát ez nem lett két mondat, sajnálom. Nem tudtam ennél rövidebben leírni, és még lehetne mit... Szükségünk van rá'" (Pákozdi Szilvia

bea1.JPG

(Bea zenés képzést tart.)

"Bea támogató és mindig kedves, jó akár csak a közelében lenni. Odaadó és mindig számíthatunk rá. Én így tudnám jellemezni :)" (Tóth Szandra)

"Ha Beára gondolok, a legelső, amik eszembe jut, egy idézet, A kis hercegből:,,Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.” (Csigeti Nanda)

"Drága Bea! Amikor jelentkeztem az önkéntesek közé veled találkoztam először, és milyen jó, hogy így volt. Nagyon ritka pozitív kisugárzással rendelkezel, teljesen átadtad a Nevetnikék hangutaltát, totál lelkesen mentem haza. :) Na meg annyira kedves sms, emaileket tudsz írni, van, hogy ez dobja fel a napom. Köszönöm a munkád, és nagyon-nagyon remélem, hogy még nem is ér itt véget!" (Bánfi Zita)

"Bea minden emailjében megköszöni a munkánkat, és kedves szavakkal köszön (szép napot, hetet, sok nevetést stb) Tartottunk együtt zenés foglalkozást, hihetetlen, hogy mennyi mindenre tud egyszerre figyelni. Mosolyog egyik kezével csörgőzik, másikkal bábozik, a társa és a gyerek is maximális fókuszt kap, a fejében pedig már a szórakoztatás következő szintjeiből válogat, tervez - mindeközben gyönyörűen énekel... Minden találkozáskor meleg mosollyal és kedves szavakkal üdvözöl ,akkor is ha nagyon fáradt. (Bár ez a kedvesség Nevetnikékesekre általában igaz, lehet hogy a munkatársakról ragad át, hogy ez a norma.) Bea nagyon intelligens, megoldásai, ötletei és munkamorálja a kapcsolattartásban és problémamegoldásban is kulcsfontosságú az összehangolt működésben. Nagyon rugalmas is, ha kell pár órával foglalkozás előtt átszervez mindent,ha valaki hirtelen kiesik. Az egyik osztályon a nővérszoba felújítása miatt eltűnt a dobozunk. A bent lévő nővérek nem tudták merre lehet. A főnővért nem érték el telefonon. Beát felhívtuk, pár percen belül ( valószínűleg több telefonkapcsolással, persze ezt nem kötötte az orrunkra...) a nővérek Bea friss információi alapján kihalászták a dobozunkat egy olyan helyről amiről nem hallottunk soha... Bea nélkül nem ment volna ez sem. Remélem sikerül megtartani.❤" (Rónai Kíra)

"Rengeteg empátia és megértés. Olyan helyzetekre vonatkozólag is, amiket nehéz volt megosztanom másokkal de ő mégis nagyon diszkréten és helyén kezelt minden velem kapcsolatos információt, amiért nem lehetek elég hálás neki!" (Tyukodi Dorka)

"Amit Beáról tudni kell: Lelkiismeretes, szorgalmas, kreatív, terhelhető/strapabíró, emellett végtelenül kedves, pozitív, jókedvű, jó modorú személyiség. Amiért személy szerint leginkább szimpatikus azok a humoros egysoros beszólásai/megjegyzései voltak." (Akucs Péter)

_mg_1042.jpg

(Bea és mentorai)

"Harmadjára ugrottam neki a feladatnak és egyre nehezebbnek éreztem megírni. Nem azért, mert nem lenne mihez nyúlni, hanem hogy a lehető legjobban szeretném megfogalmazni,  hogy milyen csodálatosnak találom amit Bea csinál nap mint nap. Köszönettel tartozom neki a türelméért, a kedvességéért, elfogadásáért és a támogatásáért. Csodálom azt a lelkesedés és hivatástudatot amivel elvégzi a feladatait. Remélem sikerül Beát megtartani :)" (Hallósy Eszter)

"Bea a kórházi programunk lelke, motorja, karmestere, "pótanyukánk", egy két lábon járó (sokszor négylábú kutyikkal kísért) Csoda. Lelkiismeretes, szorgalmas, érzékeny, kedves és még humora is van - gyilkos kombó :) Nekünk: önkénteseknek, az alapítványnak, a gyerekeknek szükségünk van Rá - arra amit és ahogy ő képvisel." (Árkus Vanessza)

"Most aztán nehéz feladatot adtál. Nincs olyan amit ki tudnék emelni, olyan sokmindent tanultam tőle (és tőletek is, nem is tudnám feltétlen visszaidézni hogy kitől mit), hogy nem tudok kiemelni egyet. Miután elküldöm a beszámolót egy foglalkozásról, a következő pár napban azt várom, hogy mikor válaszol mert mindig van valami jó észrevétele, dicsérete, vagy akár csak megerősíti, hogy ez-az tényleg fura. Nagyon szeretem olvasni ezeket a válaszleveleket, mindig van bennük valami amit érdemes megfontolni, beépíteni. Noha nekem nem tartott képzést még, de az egyik alkalommal ott voltam és láttam milyen lelkesen, rutinosan és élvezhetően csinálja. Nagyon jó hangulat uralkodott végig és közben volt okosítás is tökéletes ritmusban adagolva." (Herget Máté)

".....Mindig építő jellegű a válaszlevele, mikor jelentést küldök a beteglátogatásról. Segítőkész, mondataiban érezni, szívvel lélekkel csinálja. Szívügyének tekinti." (Juhász Kata)

"Bátrabban vállalom fel magam előtt,  amit érzek és gondolok, mert belső hangként ott hallom ahogy azt mondja nekem: Értékes ember vagy!" (Fischer Szilveszter)

"Bea! Lételeme vagy az alapítványnak, hiszen tőled tanultam meg a nevettetés csinját-bínját, és még van is mit tanulnom tőled. Köszönöm neked, hogy mindig tudsz segíteni, bátorítani, illetve tippeket adni 1-1 beszámolóm kapcsán, mert a visszajelzésed nélkül valószínűleg nem tudnék mindig ennyire motivált lenni a foglalkozásokat illetően. Köszi, hogy vagy!:)" (Kerékgyártó Kata)

"Körülbelül egy fél éve vagyok jelen az Alapítványnál, Beát már a legelejétől kezdve egy olyan nyitott, kedves embernek ismerem, aki mindig vidáman és lelkesen fogad a házban, és megkérdezni hogy vagyunk :) Nagyra értékelem a munkáját, ő interjúztatott, alapképzéseket tartott, és nála tartottam a bemutató foglalkozásom, ezek mindegyike egy külön élmény volt. Hálás vagyok neki, hogy egy-egy foglalkozásról írt beszámolómra nem egy leoké-zást kapok vissza, hanem egy olyan levelet, amiben minden gondolatomra külön reflektál, hasznos tanácsokkal és tapasztalataival lát el. (Erdélyi Eszter)

"“Bea egy olyan ember, aki csupán csak a jelenlétével nyugalmat, pozitivitást és szeretet áraszt. Amikor csak annyit kérdez, hogy “hogy vagy?”, akkor teljes őszinteséggel tudok válaszolni, mert tudom, hogy ő nem csak kedvességből érdeklődik, hanem azért mert tényleg érdekli. Remélem még sokáig fogja a Nevetnikék csapatát erősíteni, mert egy ilyen személyiségre, amilyen ő, mindig és mindenhol szükség van!” (György Noémi)

"Az első szavak amik eszembe jutnak Beáról: példakép és hála. Hihetetlen a szakértelme, a kedvessége, a gondoskodása, mindig lehet Rá számítani és egyszerűen nélkülözhetetlen az Alapítványnál. Hálás vagyok, hogy megismerhettem és remélem még sok-sok beosztást fogok Tőle kapni!" (Füredi Fruzsi)

"Én Beának nagyon köszönöm azt, hogy ennyire számon tart minket egyesével, és a munkásságunkat is, sőt, hogy mindig előre értesíti minket, hogy azon az osztályon hány, és milyen gyerekek vannak, ahová épp be vagyunk osztva. Fantasztikus ez a fajta precizitás, ahogyan Ő dolgozik!" (Gaibl Eszter)

"Bea számomra a megnyugvás szigete. Amikor találkozunk (de még akkor is, ha e-mailt kapok tőle), meggörbíti a teret, elveszi az élét a tárgyaknak, hirtelen könnyebb lesz minden. Végtelen empátiával és őszinte kíváncsisággal fordul a világ felé, a humorával pedig bekúszik az agyamon keresztül a szívembe és tűzijátékként szétrobbantja a békét és a biztonságot, hogy azok vérré váljonak az ereimben és aktivizálják az agyam azon részeit, ahol a kreativitás, a proaktivitás és a pozitív szemlélet lakozik. Megteremti a teret, ahol inspirálódni és alkotni lehet (meg sokat nevetni is)." (Kerekes Zsófi)

nevetnikek.jpg

(a kórházi önkéntesek)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevetnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr1918105018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása