Nevetnikék Alapítvány

Aki segít nekünk, hogy gyönyörű mesefalakat készíthessünk a betegeknek: Noémi, a mesefalfestő koordinátorunk.

2023. május 24. - Nevetnikék Alapítvány

Megkértük a mesefalfestő önkénteseinket, hogy írjanak pár sort Noémiről, Noéminek, a mesefalfestő programkoordinátorunknak, aki az igazi színeit adja a fehér falaknak, aki nélkül picit mindannyian ügyetlenebbek lennénk, akinek nem csak a keze, de a szavai nyomán is szebbek lesznek a falak.

img_2478.jpeg

"Ha egy szóval kellene, hogy jellemezzelek Kedves Noémi, azt mondanám, hogy ELKÉPESZTŐ VAGY! Rendkívüli tehetség lakozik benned! Én csak ámultam, amikor az egyik "skiccedet" megláttam az asztalon. Szürkemarhákat ábrázoltak gémeskúttal... Akkor ledöbbentem, hogy hogy lehet egyáltalán ilyet rajzolni?! Rendkívüli a látásmódod: Mi csak a ceruzád körvonalait látjuk, de a Te fejedben már kész is van a kép!  Nagyon empatikus vagy és türelmes, amit megköszönök, mert én abszolút amatőrként jelentkeztem és láttam a hibáimat, de Te végtelen türelemmel tanítottál!  Kedves vagy és szenvedéllyel csinálod a munkádat, amit azt hiszem másként nem is lehet... Inspirálóan hatsz az emberekre! A profizmusod, a tűz, ami benned van másokra is átragad, és merünk bátran festéket keverni, kicsit önállóan bánni a színekkel és az ecsettel és bizony már otthon is gondolkodunk azon, hogy neki kellene ugrani kifesteni ezt-azt! Én nagyon köszönöm a lehetőséget és azt, hogy a csapatod tagja lehetek, ez egy életre szóló élmény számomra! Remélem sokat fogunk még együtt festeni!" (Elek Ágnes, a dombóvári mesefalfestő)

"Noémivel eltöltött két alkalom alatt számomra bebizonyosodott, hogy senki számára nincs lehetetlen, hogy mindenki képes olyan dologra, amivel elősegíthet egy csodálatos kezdeményezést. Ő ezt az élményt adta nekünk. A jelzők, amivel őt illetném: kedves, segítőkész, szerény, alázatos, fáradhatatlan, vidám. Köszönöm neki, hogy olyan élményt adott, mely boldogsággal és örömmel tölt el. Büszkén nézem a munkát, amit az ő útmutatásával együtt végeztünk." (Korb Andi, a szigetvári mesefalfestő)

"Drága Noémi! Csodálom a tehetségedet és a teherbírásodat és mellette mégis ennyire szerény tudsz maradni, fantasztikus! Szülinapod alkalmából kívánom, hogy minden vágyad teljesüljön! Sok szeretettel:Kapitányné Légrádi Évi."

img_4707.jpeg

"Tegnap kórházlátogató önkéntesként délután a foglalkozásra készülve, betértem a Nevetnikék Házba. Noémi volt ott egyedül, Ő volt az ügyeletes. Épp elmélyült munkában volt, egy kis fadoboz festése kötötte le a figyelmét. Mosolyogva felnézett, beszédbe elegyedtünk, de a keze nem állt meg egy pillanatra sem. Határozott mozdulatokkal könnyedén mozgatva az ecsetet, apró zöld levélkéket varázsolt a doboz tetejére oldalára. Láttam, itt megint valami csoda van készülőben. Ismét láthattam, hogy milyen fantasztikusan ügyes, a keze egy kicsit sem remeg, ahogy a vonalakat az ecsettel meghúzza. Pár nappal korábban Dombóváron, a kórház folyosójának festése kapcsán találkoztunk. Bár nem vagyok a falfestésben járatos, de érdekelt az Alapítványnál hogyan működik ez a projekt, melynek Noémi a koordinátora. Reggel egy képzést tartott nekünk. Az eszközöket gondosan előkészítve várt bennünket. Kedvesen, türelmesen és jól érthetően magyarázott. Amikor már egy képen kicsiben belekóstoltunk a festésbe, megmutatta a nagy falfelületet, ahol az előrajzolás már megtörtént és elmondta, ott hogyan kezdjük a munkát. Kicsit bizonytalanok voltunk, féltünk, hogy mi lesz, ha elrontjuk! Ő nagy türelemmel, kedvesen biztatott, bátorított bennünket. Végig mellettünk, mögöttünk állt, járkált, figyelt és beállt festeni is. Segített, hogyan tudjuk a legmegfelelőbb színt kikeverni, melyik motívumhoz milyen ecsetet fogjunk. Folyamatosan dícsért bennünket, ha kértük a segítségét, azonnal ott termett és ha kellett, könnyed mozdulatokkal, biztos kézzel kiigazította, ami nem sikerült elég szépre. Nagyon jó élmény volt így dolgozni! Elmélyülten alkotni, ilyen módon a rohanó stresszes napok után egy kicsit lelassulni, gyógyító a léleknek. Az, hogy egy ilyen varázslatos kisugárzású, mosolygós angyalka segítette a tevékenységünket, még szebbé tette a napunkat. Köszönjük Noémi! Köszönjük Nevetnikék!" (Tarcai Ibolya, kórházi önkéntes.)

szigetvar.jpg

"Noémi számomra egy mosolygós, szimpatikus, kedves és szerény művész, aki 1000-szer is mosolyogva vezeti csetlő-botló kezem, hogy az a szín a legmegfelelőbb legyen, az árnyék a helyére kerüljön és még sorolhatnám. Köszönettel tartozom neki a végtelen türelméért, a kedvességéért, elfogadásáért és a támogatásáért , amit a falfestések vagy műhelymunkák alatt tapasztaltam. Fantasztikusan kezeli az ecsetet, ceruzát, bíztató szavakkal ösztönöz munka közben és igazán példamutató a munkatempója, esztétikai érzéke. Örülök, hogy megismerhettem." (Cziráki Csilla, kaposvári mesefalfestő-játékkészítő önkéntes)

"Kevés időt töltöttem még veletek, mindössze három alkalmat, ezek közül egy volt a szigetvári kórház gyerekosztályán a szombati falfestés Noémivel. Pontosan a megbeszélt időre érkezett a kórház főbejáratához Pécsről, mosolyogva köszöntött bennünket, röviden beszámolt az alapítvány tevékenységéről. Az osztályon négyünknek tartott képzést - három eljárást tanultunk: alapozás átmenettel, száraz ecset technika és kontúrozás. Ezalatt a többiek - a "haladók" - átrajzolták a falra vetített képek kontúrját, és belekezdtek a festésbe. Noémi mindkét csapatra figyelt, tanácsokat adott, biztatott mindenkit, maga is bekapcsolódott a munkába. Nagyon jó hangulatban telt az idő, egymás keze alá dolgoztunk, sokat nevettünk, és a különleges ötleteket is szívesen megvalósítottuk (pl. Legyen a zokni tarka csíkos! vagy: Azt szeretném, ha ez a ruha pecsvörkös lenne! vagy: A katicának foga is legyen? :D stb.) Noémi folyamatosan ellátott bennünket jó tanácsokkal, elfogadta az ötleteinket, jó volt vele falat festeni. Három fallal készültünk el. Nagyon megdicsért bennünket a nap végén, amikorra bizony már nem voltunk annyira virgoncak mint kezdetben. Együtt lepakoltunk az autójába, ezután neki még haza kellett érnie Pécsre, kipakolni, s csak azután pihenhetett. Én a máig szívesen gondolok vissza arra a napra, amit vele együtt töltöttünk. Az egész munkánkra a koronát az ügyeletes gyermekorvos kijelentése tette fel: "Nagyon szép. Most már olyan, mint egy gyermekosztály!" A sok vidám, kedves figurákkal teli színes kép, amit Noémi álmodott és valósított meg az önkéntesek segítségével, el fogja varázsolni a kis betegeket. Amíg nézegetik, biztosan nem a betegség fogja foglalkoztatni őket. Ezért érdemes ezt folytatni, és Noémi kitűnő választás volt, remélem maradni tud, és fogunk még sokszor együtt tevékenykedni vele." (Veressné Antal Ágnes, szigetvári mesefalfestő)

img_2585.jpeg

"Én ugye, nagyon sokat nem tudok róla, de nem lehet nem szeretni! Ja, hogy ez egy szakmaiatlan megjegyzés? De a vezetésével készült falfestések önmagukért beszélnek! Ha rá lenne szorulva, gondolkodás nélkül örökbefogadnám! (...és abban a világban ugyanígy együtt lennétek mindannyian! �❤️) (Dobosy Éva, pécsi játékkészítő önkéntes)

"Nekem már az első pillanattól kezdve nagyon szimpatikus voltál (a különleges fülbevalódról nem is beszélve...:)). Lenyűgöző, ahogy az ecsettel bánsz, példaértékű az a kitartás, precizitás, segítőkészség, nyitottság, amely belőled árad. Imádom a humorodat, sokakat képes vagy megnevettetni, ebből is látszik, hogy mennyire jól tudsz alkalmazkodni másokhoz. Bizonyítottad már sokszor és még de jó, hogy fogod is. Teljes szívemből örülök, hogy a Nevetnikék szakmai csapatát erősíted. A tehetséged, a kreativitásod, az emberséged irányt mutat az önkénteseknek, nekem, a Nevetnikék mesefalfestő programjának, a beteg gyermekeknek és családjaiknak. A mesefalfestő projektet TE, mint MŰVÉSZ töltöd meg élettel! Ehhez az alkotói munkához kívánok kitartást, erőt, inspirációt és azt, hogy maradj VELÜNK (ezzel a néha "nem normális" csapattal) sokáig - vagy még annál is tovább! :) " (Vén-Somlyai Bea, kórházi programkoordinátor)

"Noémi a rajz és festés iránti szeretetével és elkötelezettségével valamint vidám természetével képes egy csapatnyi embert pillanatok alatt lázba hozni, és magával rántani a festés mese hangulatú világába, miközben észre se lehet venni, hogy csak úgy suhan az idő. Remélem a jövőben is lesz még lehetőségem együtt dolgozni vele." (Somogyvári Anita, dombóvári mesefalfestő)

"Szeretem, hogy mindig mosolyog. Bátorít, hogy ügyesek vagyunk, akkor is ha én nem mindig vagyok az :). A játékok festésénél bíztat, hogy engedjük szárnyalni a fantáziánkat, de ha elakadunk ott van és segít." (Bosnyák Andi, játékkészítő önkéntes)

img_4599.jpeg

"Emlékszem amikor a koordinátor felvétel végén kiraktam a próbarajzokat a kollégáknak, Noémi rajzai voltak az elsők, amit kiválasztottak, mennyire szép; hozzá téve, hogy kizárt, hogy ezt 20 perc alatt rajzolta. Valóban kizárt, neki ugyanis még 20 perc sem kellett hozzá. Ritka kincs, aki rengeteg stílusban képes alkotni, és mindegyikben egyenlő színvonalon. Még ritkább, hogy egyben nagyon jó szervező, türelmes, és elfogadó. Hálás vagyok, hogy a tehetségét arra fordítja, kis betegnek, nagy betegnek egyaránt kellemes környezetet varázsoljon. Még hálásabb, hogy mindezt a nevetnikék berkeiben, számos embert magával ragadva, közelebb hozva az alkotást és a művészetet. Hihetetlen az a munka, amit október óta csinált, számos rendelő, folyosó, kórterem, kincsesláda, játék tükrözi vissza az ő munkáját, és azt gondolom, ez még csak a kezdet. Én már látom magam előtt, hogy ennél még sokkal szebb falfestmények születnek általa, mindenki örömére." (Kőműves Glória, a nevetnikék vezetője)

"Nagyon precíz, lelkiismeretes, türelmes, kedves, emberséges, mindig vidám, soha egy rossz szót nem mondott senkire / semmire, igazi csapatember, lendületes, segítőkész, kommunikatív ( mindig válaszol az e-mailre, messenger üzenetre). Bocs, hogy ilyen címszavakban írtam, de szívből jött minden!" (Kassai Andi, pécsi mesefalfestő)

marha.jpg

"Noémi a csupaszív türelem és kedvesség! Az ezredik „Ez a zöld jó lesz?” kérdésre is nyugodtan és kedvesen válaszol. A dombóvári kórház krónikus belgyógyászati osztályának falfestésekor ismertem meg, ahol mivel nem gyerekmotívumokat kellett festeni, a kulcsszó a „Realisztikus” lett. Addig-addig színeztük újra és újra, más és más árnyalattal, míg tökéletes és gyönyörű nem lett az eredmény: egy igazi, de mégis mesebeli táj jelenik meg a szemünk előtt. Noémi mindvégig hihetetlen segítőkészen áll mindenkihez, aranyos és kedves, és nagyon tehetséges tervező, festő, és tanár. Örülök, hogy vele lehetek Mesefalfestő!" (Venczel Zsuzsi, dombóvári mesefalfestő)

"Noémi egy tündér! Többször voltam már az “irányítása” alatt mesefalat festeni, és játékokat készíteni is, és mindig megfogalmazódik bennem, hogy mennyire szuperül csinálja amit csinál. Egy dolog az, hogy iszonyú tehetséges (mármint tényleg, elképesztő), de annyira kézben tartja a dolgokat, és jól koordinál mindenkit, miközben hatalmas mosollyal az arcán magyaráz, hogy csak szeretni lehet. Noémi tényleg mindenkiből a legtöbbet hozza ki, miközben sosem esik ki a szerepéből, és a végeredmény kivétel nélkül elképesztő, a kórházi falaknál és a játékoknál is, öröm vele a munka. Boldogságos szülinapot Noémi, maradj mindig ilyen napocska!:)” (Popa Luca, marketinges)

img_6945.jpeg

"Kispál szól a háttérben, teát szürcsölsz bögrében,

Beszélgetés, nevetés, hamar kész így a festés.

A tanítványok figyelnek, a technikák bővülnek.

A koordinátor egy profi, segítsége mesteri

Csupa szív és szeretet, ha megismered, megkedveled!

E-maileket küldözget, időben emlékeztet,

Új mintákat tervezget, ebbe sok energiát fektet,

Köszönjük a sok munkád, mindig szükségünk lesz Rád!"

(Aradi Tímea, pécsi mesefalfestő.)

.

.

.

=^._.^= ∫  (Paller Péter)

A bejegyzés trackback címe:

https://nevetnikek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918131692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása